NL FR EN

OVER ONS

partnership

Ontstaan van VTC

De Vlaamse Taxi Centrale heeft haar fundatie bij Taxi Gilbert. Dennis Vankemmel, oprichter van Taxi Gilbert, begon in de branche ruim 35 jaar geleden. Hij bouwde in die tijd een heus taxilandschap uit in Zuid-West-Vlaanderen.
De naam “Taxi Gilbert” is tot op vandaag een naam die bij praktisch elke Kortrijkzaan en omstreken gekend is. Voornamelijk gekenmerkt door stiptheid, transparantie en nauwkeurigheid.
De naam verdween een 12 jaar geleden en vormde om tot de Vlaamse Taxi Centrale. Waar vroeger bij Taxi Gilbert chauffeurs in loondienst werkten vormde zich om naar zelfstandige chauffeurs bij VTC. Sindsdien is de Vlaamse Taxi Centrale (VTC) dé grootste centrale in Zuid-West-Vlaanderen waar zelfstandige chauffeurs en hun klanten kunnen op vertrouwen. En dat 24/7, zonder uitzondering.

Werking VTC hedendaags voor regio Kortrijk

VTC is in zijn puurste vorm een taxidispatch. 24 op 7 en zonder “sluitingsdag” wordt door ons een dispatchdienst verzorgt die op een professionele manier wordt beheert. VTC verzamelt hier al de taxiopdrachten via gelijk welk kanaal en verdeeld deze onder de zelfstandige chauffeurs.

VTC zorgt in de betrokken regio dat een klant effectief 24 op 7 bediend kan worden met een indicatie van aanrijtijd en indien mogelijk een prijsindicatie.

Zelfstandige taxichauffeurs kunnen zich aansluiten bij het “merk” van de Vlaamse Taxi Centrale om zo onder 1 vlag te werken. Een individuele en gezonde vorm van concurrentie blijft behouden en kunnen zo ook genieten van de voordelen om samen te werken.
VTC streeft erna dat de zelfstandige chauffeurs zo weinig mogelijk administratieve taken nog hebben zodat ze zich kunnen focussen op taxi rijden.

Wij zorgen voor de nodige reclamecampagnes en representatiemateriaal en vertegenwoordigen de chauffeurs bij belangrijke zakelijke klanten (zoals hoteliers, restaurants, Kmo’s en grote bedrijven).

Ten laatste proberen wij steeds te innoveren op vlak van informatica. Dit om het taxilandschap van morgen te verzekeren. Zo is VTC reeds volledig compliant met de laatste nieuwe wetgeving.

Werking VTC buiten regio Kortrijk

VTC veranderde in 2023 naar een ander softwarepakket met multicompany settings. Hierdoor  kunnen andere taxibedrijven (vloten met dispatch) in Vlaanderen genieten van de technologische ontwikkelingen die het taxilandschap te bieden heeft. Dit zonder zware investeringen. Wij helpen deze taxibedrijven in hun regio naar optimalisatie en automatisatie met behoud van “klanteneigendom”.

Wenst u meer informatie of heeft u vragen?
Aarzel niet om contact met ons op te nemen.